2 4 Tanggungjawab Terhadap Keluarga

3,983,278

2 4 Tanggungjawab Terhadap Keluarga
2 4 Tanggungjawab Terhadap Keluarga

2.4 tanggungjawab terhadap keluarga 1. nilai berkaitan dengan kekeluargaan tanggungjawab terhadap keluarga 12/17/2013 siti nabilah binti marzuki 1 2. definisi • kewajipan yang harus dilaksanakan oleh setiap individu terhadap keluarga untuk melahirkan keluarga serta meningkatkan imej dan menjaga maruah keluarga. 2.4 tanggungjawab terhadap keluarga pend. moral tingkatan 1 jumlah pelawat:. 2.4 tanggungjawab terhadap keluarga kewajipan yang harus dilaksanakan oleh setiap individu terhadap keluarga untuk melahirkan keluarga bahagia, meningkatkan imej dan menjaga maruah keluarga. ciri ciri nilai : 1. menghargai ahli keluarga dengan tidak melawan dan sentiasa mendengar nasihat mereka tanpa mengira latar belakang pendidikan. 2. Bidang 2 ; kekeluargaan (2.4 ;tanggungjawab terhadap keluarga. ) definisi > kewajipan yang harus dilaksanakan oleh setiap individu terhadap keluarga untuk melahirkan keluarga bahagia, meningkatkan imej dan menjaga maruah keluarga. 3.2 tanggungjawab terhadap keluarga perkataan ‘keluarga’ berasal daripada bahasa sanskrit, iaitu kula dan warga (kulawarga) yang bererti anggota kelompok kerabat. keluarga merujuk lingkungan orang orang yang memiliki hubungan darah bersatu.

2 4 Tanggungjawab Terhadap Keluarga
2 4 Tanggungjawab Terhadap Keluarga

Tanggungjawab terhadap keluarga ecah rostam. loading unsubscribe from ecah rostam? tanggungjawab terhadap masyarakat duration: 3:05. chang yin shin 917 views. 3:05. 2.3.4 menghuraikan kesan mengabaikan tanggungjawab diri terhadap keluarga. kalau anda inginkan lagi video2 seperti ini, jangan lupa sokong saya dengan menonton video2 saya, subscribe, like, dan share. 2.4 tanggungjawab terhadap keluarga adrisya90. 2.2 hormat dan taat kepada anggota keluarga adrisya90. 2.1 kasih sayang terhadap keluarga adrisya90. 2.3 mengekalkan tradisi kekeluargaan adrisya90. nilai 14 hormat dan taat kepada anggota keluarga chuahk. nota moral spm. 2.4 tanggungjawab terhadap keluarga tanggungjawab ibu bapa dalam sesebuah keluarga; mengambil berat terhadap pelajaran anak – mengulangkaji bersama anak; menyediakan keperluan asas untuk anak – makanan, pakaian; memahami perasaan dan masalah yang dihadapi – mengambil berat terhadap anak anak. 10 tanggungjawab suami terhadap isteri. oleh tim tazkirah • 11 nov 2015 • 3 min baca. keluarga itu asas utama sesebuah masyarakat. andai masyarakat itu sebuah bangunan, keluarga itu batu batanya! bantu ringankan tanggungjawab keluarga dengan melakukan kerja rumah seperti menyapu, membasuh pinggan, memasak dan sebagainya.


Tanggungjawab Terhadap Keluarga

Tanggungjawab terhadap keuarga bermaksud kewajipan yang harus dilaksanakan oleh setiap individu untuk mewujudkan sebuah keluarga yang bahagia, meningkatkan imej dan menjaga maruah keluarga. tanggungjawab individu terhadap keluarga mempunyai banyak cabang seperti tanggungjawab kepada ibu bapa, adik beradik dan saudara mara. Gambar diatas menerangkan apa itu definisi kasih sayang terhadap keluarga yang mana ia adalah merupakan sesuatu yang subjektif dan tidak dapat diukur. seperti yang kita maklum, budaya penyayang merupakan pegangan hidup berkeluarga. 1. cara cara menunjukkan kasih sayang terhadap ibu bapa kita. a. membantu ibu bapa melakukan kerja kerja rumah. b. Tanggungjawab terhadap keluarga nama pensyarah : puan fadzilah binti abd rahman . nama ahli kumpulan [dka 2d]: 1) teh chun hong (16dka16f1084) 2) arnita a/p surieya sangar (16dka16f1111) berikut ini merupakan tanggung jawab para anggota keluarga. a. tanggungjawab seorang ayah terhadap keluarga. Ciri ciri nilai tanggungjawab terhadap keluarga. berusaha menghadapi kesusuahan dan kesenangan bersama sama. setiap ahli keluarga perlu bertanggungjawab terhadap ahli keluarga. melayan keluarga dengan layanan yang baik serta menjaga pertuturan supaya tidak menyinggung perasaan. Tanggungjawab keluarga p eranan dan tanggungjawab ahli keluarga tanggungjawab ialah peranan yang harus dilakukan oleh setiap individu terhadap keluarganya untuk memastikan keluarganya bahagia dan juga menjaga imej serta maruah keluarga.

Related image with 2 4 tanggungjawab terhadap keluarga

Related image with 2 4 tanggungjawab terhadap keluarga

Comments are closed.