Ultimate Solution Hub

Hoe Stel Je Duidelijke Regels Op Voor Je Klas Ga Aan De Slag Met Deze

Terwijl je ook kan kiezen voor een vriendelijke, kordate aanpak. met ruimte voor inspraak van je leerlingen, in een sfeer van vertrouwen. leidinggevend, zonder de leerlingen tegen je in het harnas te jagen.”. “natuurlijk staat of valt elke klasregel met de manier waarop je die invoert, aanleert en hoe je met overtredingen omgaat. En dit geeft heel vaak onduidelijkheid en gedoe i n de klas. en met consequent hoef je niet meteen te denken aan straffen. het gaat erom dat je voor jezelf helder hebt hoe je regie voert over ongewenst gedrag. in de online basistraining zit een hele mooie oefening om hier voor jezelf meer inzicht in te krijgen. 5.

Voor de jonge kinderen maakte ik altijd gebruik van pictogrammen. op de site van “sclera” kun je hele duidelijke picogrammen vinden die rustig zijn en in zwart wit. daarnaast heb ik altijd de klok en een “time timer” (een klok die werkt als een soort kookwekker, waar je zelf op kan aangeven hoe lang iets mag duren) naast mijn bord hangen. Je hebt het net gezegd en het nog eens herhaald. ook hangt er een leuke poster over op de muur. toch wordt er tijdens de les steeds gepraat. hoe duidelijk je ook denkt te zijn: je ziet het in het gedrag van je leerlingen lang niet altijd terug dat ze de regels in de klas kennen. stel jezelf de vraag: hoe concreet maak je duidelijk wat je bedoelt?. In je hoofd moet je de overtuiging hebben dat jij de baas bent. ken je eigen grenzen en weet welke regels voor jou belangrijk zijn. als je de regels met de klas hebt doorgenomen en vastgesteld, hanteer ze dan consequent. leerlingen testen je vaak. gebruik dus geen dreigementen die je niet kunt of wilt waarmaken. Een set van drie tot vijf regels moet voldoende zijn. denk aan regels over: eten en drinken in de klas, te laat komen, onvoorbereid komen, gebruik van mobiel, gebruik van de laptop. dit zijn namelijk vaak de meest voorkomende verstoringen die je graag vanaf het eerste moment wilt voorkomen. bied ruimte voor regels die zich gaandeweg de les.

In je hoofd moet je de overtuiging hebben dat jij de baas bent. ken je eigen grenzen en weet welke regels voor jou belangrijk zijn. als je de regels met de klas hebt doorgenomen en vastgesteld, hanteer ze dan consequent. leerlingen testen je vaak. gebruik dus geen dreigementen die je niet kunt of wilt waarmaken. Een set van drie tot vijf regels moet voldoende zijn. denk aan regels over: eten en drinken in de klas, te laat komen, onvoorbereid komen, gebruik van mobiel, gebruik van de laptop. dit zijn namelijk vaak de meest voorkomende verstoringen die je graag vanaf het eerste moment wilt voorkomen. bied ruimte voor regels die zich gaandeweg de les. Rust creëren in je klas doe je stap voor stap. je stelt drie regels op. positief, zonder niet. hang de regels op en verwijst ernaar (met preek en eventueel een consequentie) zodra leerlingen een regel overtreden. bijvoorbeeld: ik werk in stilte. als ik iets zeg doe ik dat vriendelijk en beleefd. ik ga voorzichtig om met alle spullen. Maike douglas westland · 10 januari 2013. klassenmanagement school. regels opstellen met je klas. het is het begin van een nieuw jaar. de periode na de vakantie is een mooie tijd om regels te herhalen, beloningssystemen in te zetten, de klas in orde te maken. kortom: de tijd om eens te kijken naar je klassenmanagement en deze aan te passen.

Comments are closed.